فاز نخست پروژه آب‌های سرانی تا ۱۴۰۵ به بهره‌برداری می‌رسد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۳۲۷۸۰
استاندار خراسان شمالی:

فاز نخست پروژه آب‌های سرانی تا ۱۴۰۵ به بهره‌برداری می‌رسد

استاندار خراسان شمالی با اشاره به تامین ۵۰ میلیون متر مکعب آب از پروژه آب‌های سرانی، گفت: فاز نخست این پروژه تا سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری خواهد رسید.

فاز نخست پروژه آب‌های سرانی تا ۱۴۰۵ به بهره‌برداری می‌رسد

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، بهمن نوری، استاندار خراسان شمالی در گفت‌وگوی زنده برنامه "استاندار" اظهار کرد: بدون برنامه‌ریزی دقیق و هماهنگی، توسعه امکان‌پذیر نخواهد بود و یکی از اهداف اصلی مدیریت استان، تحقق عدالت در توزیع منابع بین شهرستان‌هاست.

وی تأکید کرد: اعتبارات باید به‌صورت شفاف و دقیق تخصیص یابد و شاخص‌ها و اولویت‌ها به شکل متوازن بازنگری شوند.

وی افزود: با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان دانشگاهی و صاحب‌نظران، سند توسعه استان بر پایه برنامه هفتم توسعه تدوین شده است. پس از بازبینی معیار‌های توزیع اعتبارات، بودجه برخی شهرستان‌های محروم افزایش چشمگیری یافت؛ به‌گونه‌ای که بودجه شهرستان مرزی راز و جرگلان سه برابر و بودجه شهرستان جدید بام و صفی‌آباد پنج برابر شد.

استاندار خراسان شمالی ادامه داد: این اقدامات موجب برقراری توازن در نظام توزیع بودجه در سطح استان شده است.

وی بیان کرد: شهرستان‌های استان نباید فقط نقش گذری داشته باشند. با توجه به اینکه خراسان شمالی باب‌الرضا است، تلاش می‌شود تا گردشگران در استان توقف کنند و از ظرفیت‌های متنوع آن بهره ببرند. به همین دلیل توجه ویژه‌ای به توسعه گردشگری و فراهم‌سازی زیرساخت‌های مرتبط با آن خواهد شد.

نوری ادامه داد: پیش‌نیاز اصلی توسعه استان، توجه به زیرساخت‌هاست. هم‌اکنون ۲۷ پروژه ملی در استان فعال است و میزان اعتبارات تملک دارایی نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد و اعتبارات تملک سرمایه‌ای ۵۷ درصد رشد داشته است.

وی درباره نتایج سفر دولت چهاردهم به استان گفت: این سفر موجب جهش قابل توجهی شد و هشت همت برای تکمیل زیرساخت‌ها به تصویب رسید. پس از گذشت یک سال از سفر ریاست‌جمهوری، ۶۰ درصد از منابع تخصیص یافته و این موضوع بیانگر پیشرفت قابل‌توجه پروژه‌هاست.

استاندار خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت منابع آبی استان اشاره کرد و گفت: مصرف کلی آب استان ۹۸۸ میلیون متر مکعب است که ۱۰ درصد آن به آب شرب، ۸۸ درصد به کشاورزی و ۲ درصد به صنایع اختصاص دارد.

وی افزود: به‌دلیل کاهش چشمگیر بارندگی، تنها ۲۸ میلیون متر مکعب آب پشت سد‌ها باقی مانده و بنابراین کاهش برداشت از سفره‌های زیرزمینی، اصلاح الگوی کشاورزی و بازچرخانی آب ضرورت دارد.

نوری اعلام کرد: ۵ میلیون متر مکعب پساب تصفیه شده بجنورد به پتروشیمی اختصاص یافته و اجازه داده نشده که نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان و صنایع فولادی اسفراین از آب زیرزمینی استفاده کنند. همچنین آلومینای جاجرم مکلف به استفاده از پساب تصفیه‌شده گرمه و جاجرم شده است.

وی طرح انتقال آب سرانی را یک پروژه راهبردی معرفی کرد که با ظرفیت ۵۰ میلیون متر مکعب آب، بخش مهمی از نیاز شهر‌های استان را تأمین خواهد کرد.

استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: عملیات حفر چاه و لوله‌گذاری آغاز شده و برنامه‌ریزی شده است که فاز نخست این طرح تا پایان سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد.

پربازدیدترین آخرین اخبار